30 mars 2010

...och Bajen kan fortfarande inte vinna?

Lögner blir inte sanna även fast man upprepar dem gång efter gång.

Lögnen om att ”Hammarby kan inte vinna” har väl sin bakgrund i att Hammarby-fotbollen (som om det var den enda sporten som existerar) inte lyckades ta sitt första SM-guld förrän 2001, över 80 efter föreningen började spela fotboll.
Herrfotboll.
Utomhus, alltså.

Att Hammarby Bandy inte kunnat vinna SM, har däremot varit sant fram tills för en dryg vecka sen. Så nu kan alla Hammarbyiter lägga det första SM-tecknet i bandy till samlingen av 7 herr- och damfotbollsguld ute och inne, 8 SM-guld i hockey, 1 i rugby, 31 SM-tecken i friidrott, 3 i handboll, 44 SM-guld i rodd, 51 i cykel, 15 i boxning, 18 i tyngdlyftning, 3 SM-guld i brottning, 5 i bowling, 5 SM i bordtennis samt 8 SM-tecken på olika former av skidor.

---

Bajen Fans gick programenligt upp ytterligare en division i hockeyns seriesystemträsk.
Nästa säsong handlar det om en ny form av division 3. En lite äktare division 3 som motsvarar division 5 och inte den division 3-serie som motsvarar division 6 som laget spelade i i år.

Jag tror att Bajen Fans kommer att gå igenom den här serien också, om än med större besvär. Däremot kommer det att bli betydligt svårare att gå från tvåan till ettan.

---

För några veckor sedan kunde man höra Hammarbysupportrar som var glada om laget klarar sig kvar i Superettan. De tongångarna har förändrats efter de inledande träningsmatcherna och värvningen av Petter Furuseth. Ingen tror väl på en enkel serieseger, då Assyriska räknas som favoriter. Men kamp om en allsvensk plats räknar nog de flesta med.
Liksom jag.

---

Att handbollen fortfarande har en chans att nå semifinal är mycket starkt. Synd att laget tappat så många spelare, och dessutom haft oflyt med skador. En bandy/handbollsdubbel skulle inte sitta fel.

---

Skrev en lång drapa om bestraffningar för läktarincidenter men då strulade bloggen och ville inte spara. Det kanske kommer nåt senare...

Inga kommentarer: