22 oktober 2005

Dålig dag på jobbet?

Ibland när det otänkbara händer, att ens favoritlag förlorar, används ibland som förklaring att ”grabbarna hade en dålig dag på jobbet”.

Många bortförklaringar kan jag stå ut med, och till och med uttala själv. Det var en taskig domare, det var otur, dålig lottning, besvärlig bussresa, solen i ryggen. Ja, det mesta är okej.

Utom just att det var en dålig dag på jobbet!

För här har vi ett gäng proffs (i många Bajenfall halvproffs) som har ungefär 340 arbetsdagar eller fler om året. Långa räckor av dagar då träningen är jobbet. En träning som ska leda fram till framgång vid 25-50 tillfällen per år.
I snitt förbereder sig idrottsmännen i sex dagar för att prestera på topp på kvällen den sjunde dagen.
Då är det jävligt magsurt att komma dragandes med ”dålig dag på jobbet” just de där 2-3 timmarna den sjunde dan.

Okej att man gräver potatisland på frisparksövningarna på Årsta, eller har spagettiben i powerplayspelet mellan röd och gul femma på Hovet. Då kan man snacka om ”dålig dag”. Inte annars.

”Ja du, Christer Fugelsang, Sveriges första astronaut. Nu har du förberett dig varenda dag i 20 år på rymdcenter i Ryssland och USA, vad har du för förklaring att du kraschade månlandaren i perfekta förhållandet på din första rymdresa?
- Tjadu, jag hade nog bara en dålig dag på jobbet...”

F.ö. krävs det nog fyra Röglefemmor som har en dålig dag på jobbet i morgon...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Allt stämmer som du säger Bemma :-) Utom det sista stycket, jag tror inte Rögles alla 4:a femmor måste ha en "taskig dag på jobbet" räcker nog med 2!

Anonym sa...

Hur går det med hemsidan vi snackade om? Ring om du har tid!